Ćopićevim stazama

Dobili smo poziv Planinarskog udruženja “Grmeč” Prijedor da učestvujemo na petom po redu Grmečkom maršu “Ćopićevim stazama” koji će ove godine biti održan u nedjelju, 07. jula na maršruti Korčanica – Hašani.

Program marša:

7h – polazak sa parkinga ispred stadiona FK “Rudar” Prijedor;

7 – 8:30 – prevoz autobusom do Korčanice na Grmeču putem Prijedor – Sanski Most – Lušci Palanka – Korčanica;

9h – polaganje cvijeca i paljenje svijeca na spomeniku podignutom u čast poginulih borcima u NOB-u;

9:30 – čas istorije koji će odrzati gospodin Đuro Trkulja dugogodišnji kustos memorijalne zone Korčanica u prijeratnom periodu;

10h – prevoz učesnika Marša do sela Potkraja, odakle kreće marševanje, maršrutom Potkraj – Radanovo polje – Vrelo Japre – Mjesto Donja Japra – Hašani;

16h – dolazak u Hašane.

U Hašanima će nas dočekati delegacija opštine Krupa na Uni koja će nam upriličiti obilazak Čika Trišinog mlina, rodne kuće Branka Ćopića, škole u koju je išao i koja nosi njegovo ime, na kraju dolazak pred crkvu u Hašanima gdje će biti upriličen ručak za učesnike Marša. Povratak za Prijedor po dogovoru.

Opšti uslovi za učešće: odlično zdravlje, fizička kondicija, psihička stabilnost, planinarske cipele, odgovarajuća planinarska odjeća u odnosu na meteo prilike, naočale i krema za zaštitu od sunca, ranac, štapovi za hodanje, hrana, voda, plaćena članarina za tekuću godinu, komplet prve pomoći.

Prevoz i ručak su za članove PD “Klekovača” besplatni.

Prijave izvršiti kod Duška Vujičića pozivom na tel: 065/611-052 do srijede, 3. jula. Prijave su potrebne zbog ograničenog broja mjesta u autobusu. Samo oni planinari koji na vrijeme izvrše prijavu ostvaruju pravo učešća na pohodu.

Vodič je Duško Vujičić.

Prijavljeni planinari stazu obilaze na vlastitu odgovornost!

Pridružite nam se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress