Kočićevim stazama

“Otadžbina je njiva na kojoj se neprestano sije i žanje. Mi žanjemo što su sijali naši preci a sijemo da imaju šta žeti naši potomci.”
Petar Kočić

Ovim citatom mogla bi se završiti naša posjeta na planini Manjači i selu Stričići, rodnom mjestu našeg poznatog književnika i političara Petra Kočića ali da se vratimo na sami početak. Ekipa od preko 35 članova PD “Klekovača” rado je uzela učešće u akciji “Kočićevim stazama” koja je održana u nedjelju 26. maja 2024. godine. Već tradicionalno gostoprimljivi domaćini dočekali su nas sa toplim napitcima, kafom i rakijcom.

Nakon pola sata okupljanja, krenuli smo za vodičem stazom dugom 13 km. Predviđanja za vremensku prognozu su bila nepovoljna a ubrzo su se i obistinila. Kiša je neumoljivo počela da pada i ispostaviće se na kraju da nas je pratila čitavom dužinom staze. Međutim, ni kiša a ni sumorni oblaci nisu uspjeli pokvariti raspoloženje planinara. Uz kišobrane i kabanice svi planinari su uspješno završili pohod do planinarskog doma.

A ispred doma… veselje. Uz muziku uživo te neizostavno kolo planinari su otjerali sumorne oblake i kišu, i kući se vraćaju puni pozitivnih utisaka koji su još više produbljeni posjetom Kočićevom ognjištu.

Tekst: Danijel Kusonjić;

Fotografije: Valentina Dešić i Danijel Kusonjić

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress